We use cookies to improve and personalize your experience.
By using this site, you consent to the use of cookies.
Read More

Yhteistyön voima

Heinäkuu on selkeästi aktiivisinta golfaikaa kotimaassa ja maailmalla. Kierros- ja pelaajamääristä huomaa, että loputkin lajin harrastajat kaivavat viimein bäginsä varastoistaan. Golfhistorian vanhin arvoturnaus, The Open, tarjoilee huippugolfia vuosittain heinäkuussa. Tällä kertaa loppuunmyyty turnaus palaa Irlantiin, jossa maaginen Royal Portrush haastaa maailman parhaat mailataiturit. Mikko Korhosen osallistuminen ainoana suomalaisena innostaa varmasti kotikatsojat seuraamaan tapahtumaa. 

Meillä oli suuri ilo ja kunnia tavata Teemu Selänne hänen palattuaan Suomeen kesänviettoon. Positiivinen ja energinen koko kansan idoli avasi tyyliinsä mukaisesti rennosti suhdettaan golfiin ja elämään. Teemulle hyväntekeväisyys ja auttaminen ovat aina olleet lähellä sydäntä. Teemun sekä hänen entisten pelikavereidensa perustama Finnish Flash -hyväntekeväisyyssäätiö täyttää tänä vuonna 25 vuotta. 

Aikaisempien Golf Society -kansien golftähdet, Mikko ja Minni, ovat laittaneet kokemuksensa yhteen ja aloittaneet konkreettiset toimenpiteet lajin kasvattamiseksi Suomessa. He järjestävät 12.8. Pickalassa huipputapahtuman, jolla he tukevat golfseurojen juniorityötä. Tapahtuma on varmasti yksi kesän mielenkiintoisimmista golfkilpailuista. Uutta junioritoiminnan ja lajin kehityksen tukeminen ei ole kummallekaan, ja jo alkukesän aikana molemmat ovat olleet siinä vahvasti mukana.

On ollut ilo huomata, kuinka useat seurat ja tapahtumat ovat lähteneet mukaan lajin kehittämiseen. Kimmo Siraisen vetämä Nokia River Golf Open on hyvä esimerkki tästä. Erinomaisesti järjestetyn tapahtuman taakse on saatu vahvasti koko jäsenistön tuki. Myös itse kilpailussa nähtiin yhteistyötä yli rajojen, kun Patrik Laine ja Sami Vatanen kävivät kokeilemassa, miltä kilpagolfarin elämä tuntuu. 

Toivottavasti nämä yhteistyössä tehdyt toimenpiteet lisäävät lajin kiinnostusta, ja mukaan saadaan uusia harrastajia, niin nuoria kuin vanhempiakin. Tämä on lopulta ainoa keino, jolla golfkentät säilyttävät elinvoimansa, ja samalla kaikki toimijat lajin parissa voivat paremmin.

Konkreettisessa tekemisessä on voimaa.

Hyvää kesää,
Mikko Manerus